Portugal

Norsk-portugisiske Iris Sofia Pran Furtado er født og oppvokst i Portugal. Iris elsker Portugal, og spesielt Tavira, Lisboa og Cascais ligger hennes hjerte nær. Glade Nomade og Iris ønsker deg velkommen til dette vakre landet! Bem vindo a Portugal! 🙂

Lisboa

Har år etter år blitt nominert til en av Europas vakreste og beste turistbyer.
Lisboa er en «laid back» hovedstad full av brosten, gule trikker, topper og borger. Byen ligger på syv høyder, og litt av sjarmen med Lisboa er å traske rundt i byen eller se på bylivet fra en fortauskafe. Lisboeterne er glade i espresso og kake; Bica og den berømte kaken Pastel de Nata. De tar seg god tid, og slår gjerne av en prat med kassadamen i butikken. Nyt det gode liv i Lisboa og smak på all den deilige maten!

I gamlebyen Alfama med maurisk preg, og trange labyrintiske gater, kan du høre stemningsfull Fado sang og guitarspill som står oppført på Unescos verdensarvsliste. Den beste måten å komme seg rundt i byen på, er å hoppe på Lisboas gule trikker som tar deg med opp og ned byens 7 høyder. Gå ikke glipp av utsikten fra borgen Castelo São Jorge og Portas do Sol, handelsplassen Praça do Comercio, gågaten Rua Augusta, og heisen Elevador de Santa Justa, arkitekttegnet av Gustav Eifels elev. Det populære loppemarkedet Feira da ladra (tyvenes marked), er også verdt å få med seg.

Cascais og Estoril

Den pittoreske badebyen Cascais ligger bare en kort togtur fra Lisboa. Før i tiden hadde kongefamiliene og de adelige sine feriehus her, og med Europas største casino, flere palass og herskapshus, bærer byen tydelig preg av dette. Her finnes flere nydelige små strender og koselige handlegater. I utkanten av byen finner du flotte golfbaner, og den berømte lange surfestranden Praia do Guincho. 

Cascais er kjent som en koselig fiskelandsby med flott havnområde og marina. Byen er en populær feriedestinasjon med  flere nydelige og små strender, gågater og hyggelige omgivelser. Her kan du nyte en deilig lunsj på en lokal fiskerestaurant, eller et forfriskende glass “Vinho Verde” i solen.

Sintra

30 minutter fra Cascais ligger Sintra, en magisk liten eventyrby i fjellene. Trange gater og smug fører deg inn i koselige bakerier med lokale kaker, og fadosangen spres med vinden. Det fargerike Pena Palasset lyser opp på toppen av fjellet, og minner om et kakeslott. Like i nærheten kan du gå rundt murene på den Mauriske borgen fra 1200-tallet. Sintra er romantisk, og er kjent for å være dikternes, kunstnernes og forfatternes by. Både dikteren Lord Byron og forfatteren H.C. Andersen bodde her i sin tid.

Tavira, Algarvekystens perle

Byen er nominert til Portugals første Slow City, er en Unesco-fredet, gammel kunstnerisk fiskerlandsby. Byen regnes for å være Algarvekystens vakreste by. Tavira kan by på hele 22 kirker, og en historie som går tilbake til rundt 2000 f. Kr. Midt i byen renner Elven Gilão som deler Tavira i to, og en gammel  romersk bro knytter sammen de to bydelene. Det er vakker brosten, og gamle bygninger fra sent på 1700-tallet som preger byen. Mange av dem er restaurert og bevart, andre står for tur til å rustes opp. Til tross for at det om sommeren er ganske folkelig i byen, finner du ingen masseturisme eller store strandhotell. Tavira sjarm bevares slik den er. Mange kunstnere har slått seg ned i byen, som har en egen spesiell ro over seg.

 

Ilha de Tavira

Visste du at Tavira har en av Europas vakreste strender? Hit tar man båt ut, og stranden har blitt kåret til en av verdens beste familiestrender av Lonely Planet. Øya frister med 11 kilometers sandstrand med bevegelige sanddyner. Her kan du lett være en hel dag, for øya har alle fasciliteter med fiskerestauranter, caféer, minibank, dusjer og stor campingplass.

Om Portugal

Hovedstad: Lisboa
Innbyggertall: i underkant av 11 millioner

Religion: Romersk-katolsk

Språk: Portugisisk

Landegrenser: Spania og Atlanterhavet

Styreform: Republikk med president

Valuta: Euro. Internasjonale kredittkort aksepteres de fleste steder. Minibanker er lett tilgjengelig. Merk at drosjer ofte ikke aksepterer kort, men krever betaling i kontanter.

Tidsforskjell fra Norge: UTC0. Stille klokka 1 time tilbake.

Elektrisitet: 220 volt med europeiske plugger.

Klima: Behagelig varmt klima med mange soldager i året

Mat/ drikke: Det portugisiske kjøkken er i stor grad basert på fisk og annen sjømat. Bacalhau er nasjonalretten, og den tilberedes på over 100 forskjellige måter. Portugal er kjent for god rødvin, vinho verde og Portvin. Vann fra springen kan trygt drikkes i Portugal, men smakskvaliteten er lavere enn i Norge.
Shopping: Korkprodukter som vesker, klokker, smykker, sko, skinn og lær, keramikkfliser, billige sko, klær og  tekstiler. Vin, olivenolje, fersk oregano, havsalt fra Tavira, fiken, kaker og lokalprodusert honning.

Utviklet av SIT Media og Rebecca Van Eck
Copyright 2015 - 2019 - Glade Nomade AS