sko i Marrakech

Marokko

Marokko er et vakkert land med store kontraster. Reis til Marokko og nyt kulturen, shopping i basarene, spa/hammam, og spennende opplevelser i magiske omgivelser.

Om landet Marokko

Marrokko er et vakkert land med store kontraster. Fra flysetet kan du skimte kritthvite Atlasfjell, røde hustak og grønne palmer. Marokko er landet med mektige fjell, frodige daler fylt av daddelpalmer, og en uendelig ørken med sanddyner så langt øyet kan se. Kysten strekker seg fra nord til sør med lange sandstrender, badeliv og surf. Marrokanerne er vennlige og gjestfrie, og inviterer deg gjerne hjem på en kopp grønn te med mynte og slår av en prat. De viser deg stolt sin familie, sine hjem, og forteller levende om marokkos historie og kultur.
Marokko frister enhver turist med eksotiske dufter, smaker og farger. Så fort man setter bena på marrokansk jord, blir man trollbundet av den orientalske stemningen med basarer, dampende hammam ritualer og mangfoldige opplevelser i magiske omgivelser.

 

Marrakech

oser av krydder, mystikk, pulserende liv og eksotiske farger.

Essaouira

er en sjarmerende fiskerlandsby, med en avslappende atmosfære og vakre, lange sandstrender. Thorbjørn Egners Kardemomme by, og surfernes mekka!

 

Sahara

ørkenen med sine mektige sanddyner, byr på indre ro og harmoni. Få ekte 1001-natt følelse med nomadesang, dromedartur, sandboard, og verdens vakreste stjernehimmel.
Soloppgangen i ørkenen er rørende vakker, og solnedgangen så varm og glødende at minnet varer evig.

 

Landeinfo:

Hovedstad: Rabat
Innbyggertall: i underkant av 4 millioner

Religion: Islam

Språk: Arabisk og berbersk (amazighe) er offisielle språk. Fransk er første fremmedspråk og beherskes av de fleste i de større byene. Engelsk er mindre utbredt, men beherskes i turistområdene, og flere snakker spansk
Landegrenser: Algerie, Mauritania, Atlanterhavet og Middelhavet

Styreform: Konstitusjonelt monarki – Kong Mohammed VI

Valuta: Dirham (MAD)

100 MAD = ca. 90 NOK Visakort og Master Card aksepteres i minibanker i de større byene

Tidsforskjell fra Norge: Stille klokka 1 time tilbake. Samme tidssone som Portugal.

Strøm: 220 – 230 volt.

Nettverk: God GSM-dekning i større byer og langs de største veiene. Dårligere mobildekning i Sahara og i Atlasfjellene.

Klima: Fra November – Mars ligger dagstemperaturen på 20 – 30 grader.

Mat/ drikke: Tajine og couscous med grønnsaker, linser, kylling og lammekjøtt er typiske matretter. Springvannet bør ikke drikkes. Alkohol er kun tilgjengelig på hotell og restauranter spesielt for turister. Fastemåneden ramadan overholdes strengt. Det er da flere restriksjoner enn vanlig på salg av alkohol og mange restauranter er stengt.
Bekledning
Marokko er et muslimsk land, om enn noe mer “vestlig” enn mange andre muslimske land. Bare skuldre, korte skjørt og shorts er ikke vanlig utenfor turistområder.

Shopping: Marokkanske tepper, keramikk, lærpuffer, lykter, sølvsmykker, sjal, klær, vesker, steiner, arganolje, te og krydder.

Utviklet av SIT Media og Rebecca Van Eck
Kopirett 2015 - 2018 - Glade Nomade AS