sko i Marrakech

Marokko reise

Bli med på Marokko reise! Glade Nomade tar deg med på et eventyr a la 1001 natt! På reise i Marokko kan du oppleve den genuine berberkulturen mens du nyter en varm kopp myntete. I Marrakech venter fargerike basarer med krydder, tepper, puffer og keramikk. I den mer moderne delen av byen kan du besøke vakre hager og museum.
Ønsker du en Marokko reise og eksklusiv yogaferie med spennende opplevelser i Marrakech, ønsker vi deg velkommen med på Magiske Marrakech yoga retreat i november.

 

Er du eventyrlysten, og søker opplevelser utenfor allfarvei, kan du cruise over de mektige Atlas fjellene, forbi berberlandsbyer til ørkenbyen Ouarzazate. Nyt en deilig lunsj og vandre i Marokkos Hollywood; borgen Kasbah Ait Ben Haddou. Fortsett på ferden mot Sahara, og duv innover i ørkenen på dromedar til du ankommer nomadecampen.
Glamping i sahara under stjenehimmelen er en opplevelse for livet!

Vi inviterer deg med på en 1001-natt Marokko reise. I år kan du bli med på 1001-natt nyttårsreise til Marrakech og sahara. Grip sjansen, og meld deg på nå for å sikre deg plass på dette unike eventyret! 😊🐪💫

 

Glade Nomade tilbyr gruppereiser, og kan skreddersydde pakker for par, familier, venner og bedrifter.

Kontakt oss

IRIS ER EN TOPP ARRANGØR OG TURLEDER - DET ER EN OPPLEVELSE SOM GIR MINNER FOR LIVET!

Randi Eng - Nyttårsreise Marokko 2018 / 2019

Jeg anbefaler alle som har en mulighet til å bli med Glade Nomade til Marocco. Iris er en topp arrangør og turleder. Jeg har vært med to ganger og er ikke lei av Marocco og ørken. Tvert imot. Det er virkelig en tur for sjel og sinn. Stillheten i ørkenen gir kroppen en spesiell ro og påfyll av energi. Å møte solstrålene i yogapositur er fantastisk. Folkelivet i Marakech med lukter og støy er en kontrast til stillheten, men gir energi på en annen måte. Slå følge med Iris - det er en opplevelse som gir minner for livet.

Magiske Marrakech

Magiske Marrakech oser av krydder, mystikk, pulserende liv og eksotiske farger. Å reise til Marokko er som å tre rett inn i et 1001 natt eventyr. Fra flyet kan du skimte de snøkledde Atlasfjellene, rosa bygninger, og grønne palmer og olivenlunder. Så fort man setter bena på den røde jorda, blir man trollbundet. Torget Jema el fnaa i Marrakech oser av mystikk og magi og røyk fra alle matbodene.

Marokko er et kontrastfylt og fargerikt land med mektig natur. Opplev de majestetiske Atlasfjellene, berberladsbyer, frodige daler, daddelpalmer, og en uendelig ørken med sanddyner så langt øyet kan se. Berbere og nomader er vennlige og gjestfrie, og inviterer deg gjerne hjem på en kopp myntete og slår av en prat. På våre rundreiser kommer du tett på berber og nomade kulturen.
Vårt team i Marokko består av venner og familie i Erg Chebbi ørkenen. Glade Nomades guider og sjåfører tar deg godt i mot med åpent hjerte og sinn. Vi ønsker at du som reiser føler deg mer som en venn enn som en turist. At reisen i Marokko blir en indre og ytre reise der du knytter vennskap og bekjentskap.
Finn din indre glade nomade på reise i Marokko…

Velkommen med på tur!

 

Sahara – Erg Chebbi sanddynene

Sahara ørkenen med sine mektige sanddyner, byr på indre ro og harmoni. Få ekte 1001-natt følelse med nomadesang, dromedartur, sandboard, og verdens vakreste stjernehimmel.
Soloppgangen i ørkenen er rørende vakker, og solnedgangen så varm og glødende at minnet varer evig. En reise til sahara setter spor i både hjertet og ørkensand…

 

Essaouira

Essaouira ligger 2,5 timer fra Marrakech, og er en hvitmalt og sjarmerende by. Byen har en avslappende atmosfære og vakre, lange sandstrender. Essaouira er Thorbjørn Egners Kardemomme by, og vindsurfernes mekka!

 

Kamel på strand i Essaouira og Marrakech

Landeinfo:

Hovedstad: Rabat

 

Innbyggertall:  36 millioner

 

Religion: Islam

 

Språk: Arabisk og berbersk (Amazighe) er offisielle språk. Fransk er første fremmedspråk og beherskes av de fleste i de større byene. Engelsk er mindre utbredt, men beherskes i turistområdene, og flere snakker spansk. Glade Nomades lokale guider og sjåfører snakker godt engelsk.

 

Landegrenser: Algerie, Mauritania, Atlanterhavet og Middelhavet

 

Styreform: Konstitusjonelt monarki – Kong Mohammed VI

 

Valuta: Dirham (MAD)

100 MAD = ca. 100 NOK.

 

Visakort og Master Card aksepteres i minibanker i de større byene

 

Tidsforskjell fra Norge: UTC +1. Marokko kjører sommertid hele året. De har samme tidssone som Norge når vi har vintertid, og resten av året stilles klokka en time tilbake.

 

Strøm: 220 – 230 volt.

 

Nettverk: God GSM-dekning i større byer og langs de største veiene. Dårligere mobildekning i Sahara og i Atlasfjellene.

 

Klima: Fra November – Mars ligger dagstemperaturen på 19 – 24 grader. Temperaturen synker til 11 -6 grader om kvelden.

 

Mat: Ferske råvarer. Kortreist mat. Milde smaker. Krydder som spisskummen og koriander. Tajine gryte og couscous med grønnsaker, linser, kylling og lammekjøtt er typiske matretter. Mye vegetar. Appelsin med kanel til dessert.

 

Drikke: Springvannet bør ikke drikkes. Kun drikk flaskevann. Alkohol er kun tilgjengelig på hotell og restauranter spesielt for turister. Fastemåneden ramadan overholdes strengt. Det er da flere restriksjoner enn vanlig på salg av alkohol og mange restauranter er stengt.

 

Bekledning
Marokko er et muslimsk land, om enn noe mer «vestlig» enn mange andre muslimske land. Bare skuldre, korte skjørt og shorts er ikke vanlig utenfor turistområder. Ellers kan du kle deg nokså likt som det du gjør hjemme i Norge.

 

Shopping: Marokkanske tepper, keramikk, puffer, lykter, sølvsmykker, sjal, klær, vesker, steiner, arganolje, te og krydder.

Utviklet av SIT Media og Rebecca Van Eck
Copyright 2015 - 2019 - Glade Nomade AS